Qui som

Temptatives és un espai en construcció permanent per abordar qüestions, dubtes i reflexions entorn la gestió cultural, l’administració pública, el treball amb persones i com la utilització de la tecnologia ens ha tornat a posar en el camí de la conversa i la construcció col·lectiva del nostre imaginari.

El blog és una temptativa de donar forma a allò que no la té i d’explorar les complexitats i les nostres obsessions entorn la gestió pública de la cultura en converses de cafè, tabac i tertúlies del dia a dia.
Acollim en aquest blog a l’autoestopista Jose Ramon Insa Alba, @culturpunk, una persona que ha treballat en això que diem el treball en cultura a Saragossa i que comparteix amb nosaltres les seves reflexions, temptatives i idees en una part d’aquest viatge.

José Ramón és un agent i investigador cultural, ha treballat en diferents projectes públics relacionats amb la cultura i és professor universitari sobre polítiques culturals i gestió de la cultura local. Tot i que en això de la cultura pública “és el que va ser”, perquè ara, després de vint-i-vuit anys (que espanta!) ha canviat lleugerament de perspectiva i es dedica a projectes d’economia creativa i social.

Durant una temporada hem pogut gaudir d’ell al seu blog personal Espacio Rizoma. @culturpunk, nòmada, okupa, activista i activador… benvingut a casa teva.

Marta Ardiaca
Projecte de filòloga desviat, per passió i entusiasme, cap a la gestió de la cultura. Vaig fer el postgrau de direcció d’Empreses, plataformes i institucions culturals de l’IDEC (Universitat Pompeu Fabra) i vaig començar a resseguir mapes i projectes culturals, Servei de Cultura en Viu (UAB), Centre Cívic Besòs, Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i, des de 2006, dirigeixo el projecte de La Capsa] com a tècnica de cultura de L’Ajuntament del Prat de Llobregat. Sóc membre de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya i de Procura l’Associació de Professionals de Gestió Cultural d’Aragon per simpatia i pel dinamisme que aporten a la xarxa.

M’interessen les persones, les tecnologies, la cultura de base i crec en la necessitat de reflexionar de forma constant entorn d’allò que fem, construïm i compartim. Crec en una nova administració pública, proactiva i relacional, capaç de satisfer les necessitats i aspiracions de la ciutadania treballant amb les persones colze a colze.

Rafa Milán
Gestor Cultural. Llicenciat en Filologia Hispànica per la UB. Màster en Gestió Cultural per la UB. He desenvolupat la meva activitat professional principalment a l’Ajuntament del Prat de Llobregat on he estat Cap del Departament de Cultura des de 1991 fins al 2005. En aquest període he treballat en la professionalització del departament, en la construcció de la xarxa de centres culturals de proximitat, en el disseny i desenvolupament del Pla d’Equipaments Culturals. En el període 2005-2007 he treballat com a Director del Patronat Municipal de Cultura de Mataró on he tingut l’oportunitat de participar en els orígens del projecte de Can Xalant Centre de Creació i Pensament Contemporani, la Casa de la Música Popular i el Pla d’Equipaments Culturals de Mataró. Al 2007 torno a l’Ajuntament del Prat de Llobregat com a Cap de Cultura i Joventut. Sóc membre de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya pràcticament des de la seva fundació i des de principis de febrer de 2011 de Procura Profesionales de la Cultura de Aragón on he trobat un grup de gent amb ganes i il.lusió per construir la nostra professió.

He col.laborat en la redacció del Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCAT) en les taules de Centres Culturals i Equipaments de Nova Generació

M’interessa principalment la modernització de l’administració pública, especialment la local, la planificació estratègica, i el disseny i construcció d’equipaments culturals. Aquest temes són els que m’han permès col·laborar en diverses sessions dels cursos de postgrau de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Internacional de Catalunya.

I ara estic especialment interessant en la gran transformació que suposa la irrupció de les tecnologies en la nostra vida quotidiana, la modificació de les nostres relacions i el reflex de tot plegat en la conceptualització dels projectes culturals.

 

Quiénes somos

Temptatives es un espacio en construcción permanente para abordar cuestiones, dudas y reflexiones entorno a la gestión cultural, la administración pública, el trabajo con personas y cómo la utilitzación de la tecnología nos ha vuelto a poner en el camino de la conversación y la construcción colectiva de nuestros imaginarios.

El blog es una tentativa de dar forma a aquello que no la tiene y de explorar las complejidades y nuestras obsesiones sobre la gestión pública de la cultura en conversaciones de café, tabaco y tertulias del día a día.

Acogemos en este blog al autoestopista Jose Ramon Insa Alba, @culturpunk, una persona que ha trabajado en lo que llamamos trabajo en cultura en Zaragoza y que comparte con nosotros sus reflexiones, tentativas y ideas en una parte de este viaje.

Jose Ramón es un agente e investigador cultural, ha trabajado en diferentes proyectos públicos relacionados con la cultura y es profesor universitario en cuestiones de políticas culturales y cultura local.  Aunque en esto de la cultura pública “es lo que fue” porque ahora, después de veintiocho años (vaya, asusta) ha cambiado ligeramente de perspectiva y se dedica a proyectos de economía creativa y social.

Durante una temporada hemos podido disfrutar de él en su blog personal, espacio rizoma. @Culturpunk, nómada, okupa, activista y activador… bienvenido a tu casa.

Marta Ardiaca
Proyecto de filóloga desviado, por pasión y entusiasmo, hacia la gestión de la cultura. Hice el postgrado de direcció d’Empreses, Plataformes i Institucions Culturals de l’IDEC (Universitat Pompeu Fabra) i comencé a reseguir mapas y proyectors culturals. Servei de Cultura en Viu (UAB) Centre Cívic Besòs, Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa  y, desde 2006, dirijo el proyecto de La Capsa] como técnica de cultura del Ajuntament del Prat de Llobregat. Soy miembro de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya i de Procura l’Associació de Professionals de Gestió Cultural d’Aragon por simpatía y por el dinamismo que aportan a la red.

Me interesan las persones, las tecnologías, la cultura de base y creo en la necesidad de reflexionar constantemente sobre todo aquello que hacemos, construimos y compartimos. Creo en una nueva administración pública, proactiva y relacional, capaz de satisfacer las necesidades y aspiraciones de la ciudadanía trabajando con las personas codo con codo.

Rafa Milán
Gestor Cultural. Licenciado en Filología Hispánica por la UB. Màster en Gestió Cultural per la UB. He desarrollado mi actividad profesional principalmente en el Ajuntament del Prat de Llobregat don he sido Jefe del Departamento de Cultura desde 1991 hasta 2005. En este período he trabajado en la profesionalización del departamento, en la construcción de la red de centros culturales de proximidad, en el diseño y desarrollo del   Pla d’Equipaments Culturals. En el períooe 2005-2007 he trabajado como Director del Patronat Municipal de Cultura de Mataró donde he tenido la oportunidad de participar en los orígenes del proyecto de Can Xalant Centre de Creació i Pensament Contemporani, la Casa de la Música Popular i el Pla d’Equipaments Culturals de Mataró. En el 2007 vuelvo al Ajuntament del Prat de Llobregat com a Cap de Cultura i Joventut. Soy miembro de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya páàcticamente desde su fundación y, desde principios de febrero de 2011, Procura  Profesionales de la Cultura de Aragón donde he encontrado un grupo de gente con muchas ganas y ilusión por construir nuestra profesión.

He colaborado en la redacción del Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya (PECCAT) en las mesas de Centres Culturals y Equipaments de Nova Generació

Me interesa principalmente la modernización de la administración pública, especialmente la local, la planificación estratégica y el diseño y construcción de equipamientos culturals. Estos temas son los que me han permitido colaborar en diversas sesiones de cursos de postgrado y másters de la Universitat de Barcelona y de la Universitat Internacional de Catalunya.

Y ara estoy especialmente interesado en la gran transformació que supone la irrupción de las tecnologías en nuestra vida cotidiana, la modificación de nuestras relaciones y el reflejo de todo esto en la conceptualización de los proyectos culturales.

Deixa un comentari